Događa li vam se da vam se klijenti naručuju u ovo ljetno vruće vrijeme u što kasnijim ili ranim jutarnjim satima?

Nije im ugodno, ma koliko se željeli riješiti celulita, biti u termo deki i osjećati se kao božićna purica, a ujedno žele „wooow“ doživljaj salona.

U ovom blogu vam donosim:

KAKO KLIJENTU PRUŽITI BOLJI OSJEĆAJ KAD JE VANI VRUĆE, VRUĆE

Vrući savjeti kako klijenta držati hladnim u vrućim ljetnim danima

Činjenica je da se klijent kojem je vruće, i ne osjeća se dobro zbog toga ubrzo postaje grub i neraspoložen.

Nemojte očajavati….

Slijedi nekoliko savjeta koji će osim klimatizacijskih uređaja pomoći da se klijent osjeća osvježenim, a ne vrućim i ljepljivim:

 • Rashladite klijenta i ugasite mu žeđ sa revitalizirajućim izborom rashlađenih biljnih čajeva, voćnih cijeđenih sokova, ledene kave, možda bezalkoholnih koktela, ili mineralne vode sa limunom, metvicom, đumbirom
 • Kockice leda možete kupiti u svakom supermarketu, izdrobite ga i stavite u visoku čašu, narežite nekog sezonskog voća dodajte ledu i napravili ste čudesan samo vaš ledeni pripravak
 • Možete donijeti i svoj sokovnik te pripremiti u mirnijem dnevnom periodu zdravu zelenu okrepljujuću opciju za vašeg klijenta

Slažem se da sve ovo gore nabrojano iziskuje nešto novca i vašeg vremena, ali koliko košta gubitak klijenta?!

Previše, zar ne?! Nemojte riskirati!

I još ponešto…

 • Ne radite grešku i ostavljajte otvorene prozore preko noći u nadi da će se na taj način rashladiti prostor, na žalost neće. Osigurajte da vrućina ostane vani, izvan zidova vašeg salona, a ne da svaki dan iznova mučite klimatizacijski uređaj i rashlađujete ugrijane prostore. Bolja je varijanta ostaviti ga preko noći da radi i da cijelo vrijeme održava jednaku temperatru u prostoru, veća je ušteda energije.
 • Ukoliko nemate u svim prostorima mogućnost klimatizacijskog uređaja pomozite si sa ventilatorom koji će ipak izmiješati zrak sa ostatkom hladnijeg zraka iz ostatka salona i svakako će biti ugodnije i vama dok radite i klijentu dok leži na stolu.
 • Naučite kako napraviti rashlađenu osvježavajuću vodicu za lice i ponudite klijentu da si rasprši po licu i osvježi se i na taj način.
 • Glazba ima snažan utjecaj na raspoloženje, kao što je zimi super kad se pusti malo življa glazba, tako je ljeti odlično kada je ta glazba umirujuća i opuštajuća. Pokušajte sniziti temperaturu i umirujućom muzikom.

Briga o klijentu je na prvom mjestu, ali što kada je PREVRUĆE ZAPOSLENIKU ZA RADITI:

Ne postoji nekakva zakonska regulativa za rad na visokim temperaturama, ali nemojte zanemariti svoje zaposlenike u vrućim ljetnim mjesecima. Nastojte im stvoriti što ugodnije radno okruženje i pokažite se kao brižan i odgovoran poslodavac.

Opća razdražljivost zbog vrućine u salonu može dovesti do sukoba s ostalim zaposlenicima u salonu, umor zbog vrućine isto tako može izazvati nezgode i glupe pogreške koje na kraju mogu srušiti kredibilitet salona koji ste gradili godinama. Svi mrzimo biti vrući i ljepljivi i još ako moramo i raditi takvi, to nije lijepo i ugodno.

Evo nekoliko savjeta za poboljšanje uvjeta rada zaposlenicima u vrijeme vrućih ljetnih dana:

 • Ukoliko u salonu imate standardni uniformirani način odijevanja, moj prijedlog je da malo opustite u ljetnim mjesecima, neka vaši zaposlenici budu uredni i prilagođeni laganijim odjevnim varijantama
 • Dogovorite sa zaposlenicima i prilagodite smjene
 • Posebnu pozornost obratite i na zaposlenike koji su možda rizičnija skupina, stariji, trudnice i sl.
 • Osigurajte dobru ventilaciju i protok zraka u salonu
 • Poboljšajte izbor pića (čajevi, sokovi, aromatizirane vode) za vaše zaposlenike
 • Stavite mali hladnjak u sobi za zaposlenike i neka im bude dostupan sladoled, rashlađena pića i voće

Budući da temperature rastu, uvjerena sam da želite da klijenti i vaši zaposlenici šire glas o vašem salonu kao o mjestu gdje je njihova dobrobit na prvom mjestu, da ste prilagođeni ovim vremenskim uvjetima i da kad dođu ne žele otići iz salona jer im je toliko dobro…