Nedavno sam dobila zanimljivo pitanje jedne svoje klijentice:

Koje bi marketinške navike trebala imati kako bi razvila svoj kozmetički salon?

Ovih 5 navika je brzo i lako ostvariti.

A ako vam se i dogodi da jedan dan preskočite, ništa zato, neće se ništa dogoditi, jednostavno drugi dan napravite što trebate, jer jedan dan neće pokvariti vaš dosadašnji trud i rad.


Navika broj 1 – Svaki dan odvojite vrijeme za rad NA salonu 

Ako mislite da nemate vremena, jednostavno navijte alarm pola sata ranije, ili ako niste ranoranioc onda navečer iskoristite tih pola sata.

Važno je da odvojite vrijeme za rad NA salonu, a ne samo U salonu.


Navika broj 2 – Poboljšajte svoje društvene mreže

Ovo je isto jedna od važnijih navika, pogotovo ako želite ostvariti određene suradnje i doći do novih klijenata.

Kako? Umrežite se – na način da svaki tjedan odvojite 20 minuta u kojima ćete provesti vrijeme i komentirati ili podijeliti uz komentar lokalnu tvrtku koja ima slične interese kao i vi, istu ciljanu publiku. Nemojte komentirati razne rasprodaje i slično, komentirajte poslovanje, nešto lijepo što su napravili, proizvode koje su lansirali… Stvaranje novih poslovnih kontakata važno je za vaše poduzeće zato jer se na taj način brže širi glas o vama.


Navika broj 3 – Zatraži preporuku

Zamolite jednog klijenta tjedno da napiše recenziju. Zamislite koliko će to biti recenzija na kraju godine kad se to sve zbroji.

To možete koristiti i na web stranici, ili društvenoj mreži, promotivnim materijalima u salonu… Samo nemojte zaboraviti zatražiti njegov pristanak za objavu.


Navika broj 4 – Iznenadi klijenta

Iznenadite klijenticu – sms porukom, pisanom čestitkom, e-mail poštom, ili kako već komunicirate, važno je samo da poruka stigne do klijenice. Čestitajte rođendan, useljenje u novi stan, rođenje djeteta, godišnjicu…ili jednostavno – hvala. Potrebno je samo nekoliko redaka, a godišnje je to samo 50-ak poruka, i puno zahvalnih klijenata koji će pričati lijepo i pozitivno o vama i vašem poslu.


Navika broj 5 – Pratite uspjeh svog salona

Većini vlasnica salona je taj dio zamoran, ali je to jedini način da ostanete motivirani i nastavite sa svojim novim navikama. Nužno je da znate što točno funkcionira i donosi profit salonu. Sam proces praćenja vas tjera da se fokusirate na marketing i svoje poslovanje. Često mislimo da je veliki uspjeh potrebna i velika akcija. Ali, razlika koju može učiniti mala, ponavljajuća radnja tijekom vremena uspješnost poslovanja može biti nevjerojatna.