Najgora zamka u koju možete zalutati …je ona u kojoj pokušavate svima ugoditi.

Marketinške aktivnosti vašeg salona su usmjerene na to da budete što vidljiviji široj publici, računajući da je to najbolji način da vaš biznis raste, da raste vaš profit i da postanete što uspješniji?

No, je li to baš tako?!

Ukoliko želite transformirati svoj biznis potrebno je shvatiti ovaj savjet svjetski priznatog marketinškog gurua Setha Godina:

“SVATKO NIJE TVOJ KLIJENT”

Drugim riječima, prestani se obraćati svima. Umjesto toga, fokusiraj svoje marketinške poruke i promotivne aktivnosti prema privlačenju Idealnog klijenta.

Dogoditi  će se izvanredni rezultati.

I onda tko je taj Idealan klijent?

To je osoba koja:

  • obožava tretmane koje imate u svojoj ponudi
  • redovito posjećuje salon
  • redovito kupuje proizvode koje nudite
  • preporučuje vas svojoj rodbini i prijateljima
  • i zato su visoko profitabilni

Ovakav “idealan klijent” je tip osobe kakvih  trebate što više. Ukoliko želite da takvi klijenti čekaju u redu ispred vaših vrata –  vaš biznis će tada rasti.

KAKO IDENTIFICIRATI IDEALNOG KLIJENTA

Znate li da 80% profita vašeg salona dolazi od 20% klijenata?

To je tzv. Paretovo pravilo – 80/20.

Vama treba ovih 20% klijenta!

Kako bi otkrili svog Idealnog klijenta provjerite tko je vaših 20% klijenta koji troše najviše. Ukoliko nemate program kojim bi si olakšali traženje, napravite to ručno.

Nakon toga proučite tko su ti klijenti, koliko godina imaju,  jesu li to poduzetnice, imaju li svoju tvrtku, da li imaju zaposlenike, gdje žive, s kim, imaju li obitelj i djecu ili su same, koje interese imaju, potrebe, koje tretmane vole, koliko često dolaze…   

Kreirajte detaljan profil svog idealnog klijenta. Opišite ih na način kao da ih stvarno poznajete, što vole i cijene u vašem salonu.

Kada ste definiratli svog idealnog klijenta prilagodite svu marketinšku aktivnost, vaše obraćanje javnosti (web stranica, društvene mreže, newsletter i sl…) neka bude usmjereno prema vašem “Idealnom klijentu”

Prestanite se obraćati svima – to jednostavno ne funkcionira. Fokusirajte svoj marketing na idealnog klijenta i uspjeh neće izostati.